Slobodan Marković

Slobodan Marković

Savetnik državnog sekretara za Digitalnu agendu u Ministarstvu kulture

Od marta 2011. angažovan kao savetnik državnog sekretara za Digitalnu agendu u Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva.

Prethodno, od septembra 2008. do marta 2011, radio kao specijalni savetnik ministra u Ministarstvu telekomunikacija i informacionog društva. Angažovan, između ostalog, na poslovima formulisanja, usaglašavanja i donošenja regulative iz oblasti telekomunikaciјa i informacionog društva (naročito Zakona o elektronskim komunikaciјama i podzakonskih akata, strategiјa i akcionih planova za razvoј telekomunikaciјa, informacionog društva, e-uprave itd), kao i unapređivanja elektronskog poslovanja.

Pre angažmana u ministarstvu, osnovao (2001) i vodio Centar za razvoj Interneta, vodeću domaću nevladinu organizaciјu u oblasti politike telekomunikaciјa i informacionog društva. Pokretač reforme nacionalnog registra Internet domena (2001), osnivač (2006) i član upravnog odbora RNIDS (2006-2009). Član upravnog odbora za nacionalne Internet domene u okviru međunarodne organizacije koja upravlja sistemom Internet domena - ICANN (2005-2008).

Twitter: @smarkovic

Medijski partneri

ConnectETARGETInternet agencijaJužne vestiMedia centar NišMobilni MagazinMyCityNišCafeStudentski oglasnikThe Next WebVesti.rs

Medijski sponzori

BlogosferaPuškiceSrbija za tebeSRBODROIDSvet naukeVolimradio-Logo

Naši prijatelji

itdogadjajiBurek forumCRIKolegijumDevProTalkVeritaswebfest.me

Mobilni operatori

Moja banka

Bronzani sponzor

Sponzori 2011

Zvanični blogovi

Hosting partneri

Internet obezbedio

biZbuZZ blog

Za optimizaciju životnih ciljeva

Znate li zašto ljudi vole da čitaju motivacione poruke?...

Istina na Kopu – Blogomanija 2013

Jesen je vreme konferencija. Sa razlogom ili ne,...

Webit konferencija u Istanbulu

There, I said it. Prvu ozbiljniju konferenciju u Srbiji...

Zahvalni smo